etusivu
Suomi Finland
woodprod@hotmail.com

Artistilinkit Wood-sivuille:
Anglia
Jahnukaiset
Piski
Tilsa

Artistilinkit muualle:
(avautuvat uuteen ikkunaan)
Butchers
Cucumber Farmer
Electric Frankenstein
Puk
Pushrods
Vilddas

WOOD-julkaisut
Lyhyt Wood-info

English

etusivu

Sad Circles

INSIDE OUT
Koko äänitetty tuotanto nyt cd:llä!

Sad Circles perustettiin neljän Anjalankoskelta lähtöisin olevan herran toimesta 1988. Kotikaupunkina toimi Tampere.

Alkuaikojen musiikillisina innoittajina olivat mm. The Church ja R.E.M. Miettiseltä ja Sundholmilta saimme rohkaisevaa palautetta lehtien demopalstoilla. Bändin itsetuntoa nostivat myös keikoilla tanssivat vieraat ihmiset.

My Shadowplay/Someone´s Falling/Neverland (BOJU 001 1989)

Debyyttisinglen tekemiseen saatiin rahaa levykauppa Jukebossin Jarkilta. Levy julkaistiin Jukeboss -levymerkillä. Muistin mukaan rahat myös maksettiin takaisin (osa ainakin). Avustuksesta huolimatta tyhjätaskuinen bändi joutui tinkimään äänitysstudion valinnassa. Halvin vaihtoehto valittiin. Äänittäjä piti yhtyeestä ja musiikista, vertasi Lovin Spoonful- yhtyeeseen. Tallentui My Shadowplay -single. Kolme varovaisesti soitettua ja laulettua melankolista pop-laulua. Radiosoittoa tuli vähän ja lehtiarvosteluissa (noin 4) kehuttiin.

Strange Flower/Everything Depends on the Satellite/Twisting Another Rope/Up on the Roof (BOJU 002 1990)

Seuraavan levyn tekoon lähdettiin, jos mahdollista vielä innokkaampina. Studio ja äänittäjä olivat sama. Yhtyeestä kolme neljäsosaa oli edellisen illan ja yön jäljiltä työkyvyltään vaillinaisessa kunnossa, mikä vaikutti yhteistyöhön äänittäjän kanssa ja lopputulokseen myös. Twisting Another Rope -ep syntyi. Neljä laulua parin piirun verran voimallisempaa materiaalia. Levy julkaistiin Jukeboss-merkillä samoin järjestelyin kuin ensimmäinen.

Keikkoja tehtiin harvakseltaan, lähinnä Tampereella ja Helsingissä. Ohjelmistoon kuului omien kappaleiden lisäksi lainattuina lauluja mm. The Saintsiltä, Hüsker Dültä, Died Prettyltä, Patti Smithiltä ja Velvet Undergroundilta. Hyviä keikkoja tehtiin ainakin Tampereen Tullikamarilla ja yo-talolla. Helsingin keikoista kaksi Underground-nimisessä klubissa soitettua ovat jääneet mieleen. Toisessa kunniana oli toimia tuen antajana Shadowplay-yhtyeelle.

Always In Your Time/Fading Song/New Life (SIRK 001 1991)

Kolmas single äänitettiin Costin saunalla 1991, äänittäjänä toimi Nuuska. Neljästä äänitetystä kappaleesta kolme päätyi Always In Your Time -singlelle. Ote oli popmainen, New Life toi särmää pakettiin.

Sad Circles, Slice ja Swellheads: PET MOPED (WOOHLP-1 1993)

Yhtyeen ympyrän kaari lähestyi päätöstään 1993, lopettamispäätös tehtiin. Päätökseen sisältyi suunnitelma tallentaa vielä kappaleita studiossa. Samoihin aikoihin vireillä oli yhteisen pitkäsoiton tekeminen kahden tutuksi tulleen bändikombinaation kanssa. Kuusi laulua levytettiin Libero-studiolla Pepe Lempisen toimiessa tallentajana. Biisit julkaistiin Pet Moped- vinyylilevyllä Slice ja Swellheads-yhtyeiden kappaleiden kanssa. Pet Mopedilla Sad Circles on rohkeimmillaan ja ehkä parhaimmillaan. Viimeisen keikkansa Sad Circles soitti Tampereen yo-talolla ruotsalaisen Stonecake-yhtyeen kanssa. Oli syksy 1993. Sirkkelit olivat poistuneet rakennuksesta.

Sad Circles tavataan myös Poko Recordsin julkaisemalla Sivulliset-kokoelmalla kappaleella Always In Your Time.

Tarkista myös: www.myspace.com/sadcircles